Пребарувате 0 понуди

Мексикански ресторан AMIGOS

Мексичката храна е позната по изобилството на вкусови, зачини и повекебојни декорации. Во мексичката кујна најупотребувани се темниот мексикански грав(фрижол) и пченката, како и лутите зачини од чили пиперчињата. Исто така во многу од специјалитетите се додава познатиот жолт ориз.

Чоколадото е исто така многу значајно во мексиканската кујна. Уште од времето на Ацтеките, тоа било користено како религиозен ритуал.
Наш познат чоколаден десерт е Чоко Фрита.

Контакт:
ул. „МАкедонија“ 11 - Сккопје
+389 71 230 314
+3892 3228 699

Моментално нема понуди во Мексикански ресторан AMIGOS